【ui Ux Дизайн】 ᐈ Що Це І Як Стати Веб-дизайнером?

【ui Ux Дизайн】 ᐈ Що Це І Як Стати Веб-дизайнером?

UI-дизайн — це робота над графічною складовою інтерфейсу. Сюди відносяться анімації, фотографії, ілюстрації, кнопки, меню, шрифти, UX/UI дизайнер слайдери. UX/UI дизайн – це серйозний і дуже цікавий вид діяльності, а також популярний і вкрай перспективний напрямок.
До того ж, в цьому величезного потоку інформації новачкові буде складно фільтрувати потрібну і створювати логічний зв’язок між усіма цими знаннями. Звичайно, можна знайти багато дизайнерів-самоучок, але у роботодавців часто виникають сумніви з приводу рівня кваліфікації таких веб-дизайнерів. Тому багато хто з них продовжують працювати у вільному плаванні на фрілансі, стрибаючи від одного замовника до іншого.

форми та їх компоненти, розташування об’єктів. UI/UX вирішує проблеми бізнесу, адже спрощує життя користувача. Важливим є вміння підлаштовуватись під смаки клієнта та максимально швидко вирішувати різні завдання. Дякуємо, інформація надіслана успішно.Ми зв’яжемося з вами якнайшвидше.
Також даний матеріал допоможе розібратися в тому, як розвиватися далі у кар’єрі тім ліда, та що потрібно знати, щоб стати ефективним Team Lead-ом. У компаніях обидві ролі часто виконує одна людина – UI/UX designer. Вони доповнюють одна одну, тому простіше найняти універсального спеціаліста.

Курс “qa З Нуля”

Величезна подяка школі Hillel і звичайно ж викладачеві Ганні. Палітра кольорів, шрифти, зображення, кнопки,
До того ж, вам не доведеться самостійно шукати замовників і витрачати багато часу на спілкування з ними. В першу чергу, потрібно визначитися, що вам ближче – UI (складання візуального оформлення) або UX (продумування логіки взаємодії користувача і інтерфейсу). Також, слід розуміти, що дизайн – це не той випадок, коли можна сказати “я художник, я так бачу”. Щоб досягти справжніх успіхів у цій сфері, вам потрібно буквально оточити себе дизайном.
Я не UI/UX дизайнер, взагалі таких вумних штук не вивчав — вивчав «ергономіку» та «інженерну психологію». Але з точки зору тієї самої ергономіки цифри у шрифті, яким написано «2022» — це дно. Тих, хто придумав такий шрифт — посадити за радар ППО, на якому всі цифри будуть відображатися цим шрифтом, и примусити відчергувати зміну.

  • За час навчання на курсі UI/UX дизайну ви опануєте усіма сучасними інструментами для роботи з проектами реальних замовників.
  • Ти знаєш, що UI/UX вирішує проблеми бізнесу — дизайнер спрощує життя користувача.
  • На знак подяки за це ми даруємо знижку на будь-який курс, який ви оберете під час консультації.
  • Я не можу виокремити якийсь один ресурс, який мене надихає.
  • А ще бажано добре знати англійську (для спілкування, читання документації, навчання або фрилансу).
  • Важливо вміти поєднати ідею бізнесу з потребами користувачів, думати стратегічно, планувати роботу, делегувати завдання, бути трішки психологом.

Дуже часто ці поняття плутають в міру того, що роботодавці і самі можуть не поділяти напрямки завдань, а тільки вимагають певний набір Скіл для конкретного проекту. Давайте розберемо більш детально поняття UI / UX дизайну і з’ясуємо, в чому все таки їх відмінності. Наприклад, знайти сайт з невдалим дизайном і придумати як його поліпшити. Або придумати свій продукт і створити сторінку з нуля виходячи з вашого бачення. Коли з’явиться більше впевненості і знань, можна починати реєструватися на сайтах для фрілансерів, залити портфоліо своїх (!) Робіт і намагатися починати брати замовлення.

Чим Веб-дизайн Відрізняється Від Ux/ui?

Важливо вміти поєднати ідею бізнесу з потребами користувачів, думати стратегічно, планувати роботу, делегувати завдання, бути трішки психологом. Потрібно ще вміти презентувати та захищати свої рішення (це не менш важливо, ніж генерація тих самих рішень), аналізувати ринок і багато-багато іншого. І, звісно, без знань графічних редакторів (зараз популярна Figma) та трендів також нікуди.

Затребуваність на ринку праці залежить від досвіду, навичок, портфоліо. Все це повинно бути чітко і зрозуміло розміщуватися в резюме. Перше, чим ui/ux дизайнеру необхідно зайнятися — це напрацювати портфоліо. UI дизайнер – це спеціаліст, який відповідає за оформлення сайту. Саме від нього залежить, наскільки дизайн інтерфейсу буде привабливим для користувача.
З моїх спостережень будь-хто зможе знайти себе у цій професії. Якщо людина більш творча, можна створювати сам дизайн, анімувати тощо. UI/UX є однією з найпопулярніших спеціальностей в IT-сфері. Комп’ютерна Академія ШАГ  навчить основ і зробить із вас спеціаліста за 6 місяців навчання.

Допоможемо З Вибором

Під цим терміном розуміють проектування структури сайту або програми, забезпечення зручності користування цифровим товаром для користувачів. Це поняття відноситься до часів, коли один фахівець працював над усіма аспектами сайту, але не займався опрацюванням елементів взаємодії з користувачами. Простіше кажучи, веб-дизайнер працює у web-сфері, не займається програмами та різними інтерфейсами.
Так ти не закинеш навчання і отримаєш усі необхідні знання та навички. Згодом ви зможете розрізняти якісний та неякісний веб-інтерфейс, погане юзабіліті, бачитимете необхідні та зайві деталі. Копіювати чуже для створення унікального – цілком нормальна практика, цього не потрібно соромитися, особливо новачкам. Кожна сторінка та розроблений своїми руками дизайн – важливий блок для вашого портфоліо. Таким чином, з часом ви зможете сформувати свій стиль та бачення.
UI UX design з чого почати карєру
Також бажаний досвід створення UI-компонентів, іконок та зображень. UI-дизайнер – спеціаліст, який відповідає за оформлення продукту або сайту. Від нього залежить, наскільки зручним для користувача буде інтерфейс.

Запит На Консультацію

Перш ніж приступити до створення портфоліо потрібно багато багато практикуватися, щоб почати відчувати себе досить вільно в роботі. Найпростішим радою буде повторювати за професіоналами і відточувати навички, але ці “копірки” не годяться для портфоліо, так як це буде вважатися просто крадіжкою. На цьому етапі ви тренуєтеся й прикидається яким ви хочете зробити ваше особисте портфоліо. Є, наприклад, окремі платформи-портфоліо для веб-дизайнерів, такі як Behance, Dribbble і A, де ви можете черпати натхнення. Зараз можна знайти багато інформації про програми, принципах дизайну, теорії кольору та ін. Цей обсяг можливо освоїти самостійно, але це займе досить багато часу.

Як Почати Кар’єру В Ui/ux Design

UI/UX-дизайнер мусить вирізнятися допитливістю і залізною логікою. Потрібно вивчати ЦА, працювати з відгуками, шукати нестандартні рішення, стежити за трендами в маркетингу, проєктувати й постійно покращувати інтерфейси. А ще не забувати про дедлайни в цьому прагненні до досконалості. Тому сьогодні розкажемо про те, що має знати UI/UX-дизайнер і як ним стати. Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід’ємною частиною нашої епохи. Пам’ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер’єру або продукту до його створення?
іконки, анімація, меню, слайдери, сітки і їх види,
UI і UX design – це два різних, але взаємодоповнюючих відгалуження в веб-дизайні. Деякі дизайнери спеціалізуються тільки на одному з них, деякі можуть працювати відразу в 2х напрямках. UI – це “user interface”, і дослівно з англійської перекладається як інтерфейс користувача. UX – це “user eXperience”, перекладається як досвід користувача.
Курс наповнений гарною теорією та дуже багато практики, окрема подяка за можливість попрацювати над командним проектом. Було непросто, але дуже круто, я рада, що потрапила на курс до Ганни. Команда дослідила конкурентів, провела інтерв’ю з користувачами, прописала юзер флоу. На основі цього розробили айдентику та дизайн застосунку, а ще додали спрощену реєстрацію (через «Дію» або Bank ID). На Behance можна зацінити інтерфейс та навіть потицяти анімований прототип. Якщо зануритися, стає зрозуміло, що це все глибше, ніж просто опанувати графічний редактор і вміти перетворювати елементи на сторінки.
Працює на всіх етапах розробки дизайну, аналізує маркетингові дані, тестує. На заняттях часто розповідає про реальні кейси та інсайти зі свого досвіду. Працює в американському стартапі та ніколи не закінчує навчатись.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *